Friday, December 31, 2010

happy new year 2011


euuwwww...act, aq xboley idop without blog ni cz aq nk luahkn pd sapa lg kn kalo bukannya sini jek d right place utk aq berbicara soal haty... cheewwaaaahh!! ahakz.. arini da 31 disember 2010 !! n xlama lg kaki n sluruh anggota bdan akn jejak 2011 !! uhh.. cpat masa blalu stahun demi stahun.. n aq ada masa lg 2tahun utk tamatkn pngajian di bumi IPDA tu.. Disember 2012.. i'll waiting.. huhu.. tp cmna agaknya ye.. bila dh keja, smuanya akn berubah.. kalo skrg kita boley la 24jam dgn kawan2.. wat apapun ada kawan2.. but pasni, smuanya dilakukan sorang2.. uhuuuu.. xdpt nk byangkan...usia pn da betambah.. makin lama, makin tua.. bukan makin muda.. kawen............... kadang2 terpikir jgk.. bila erk.. bsar tanggungjawab nnty.. tp rasanya awl lagi utk smua tu.. pjalanan masih pnjang.. keja rjin2, kmpul duit dlu.. thats more important!! yuhhuu.. kmarin aq apy sgt2 sbbnya dpat taw kelas ari ahad xda!! soooooooo...aq cepat2 tepon mak kt tmpat keja (cnform dia plik, tiba2 call...haha) n aq gitaw mak.. uhuu.. apa lg, aq ckp nk balik ari ahad.. sbtu boley rleks2 lg.. isnin bru klas.. pstu nnty...........result!! OMG! n hope kali ni btter than sem lpas.. ari ni x g mana2.. jz dok umah.. n tgk cter hndustan 3 idiots! haha...mmg klakar critanya ..apapun HAPPY NEW YEAR !! 

Tuesday, December 28, 2010

10 Reason To Smile :)


  1. It makes you look more attractive.
  2. It changes your mood.
  3. It is contagious.
  4. It relieves stress.
  5. I boosts your immune system
  6. It lowers your blood pressure
  7. It releases endorphins, natural pain killers and serotonin - natural antidepressant
  8. It lifts the face and makes you look younger.
  9. It makes you seem succesful.
  10. It helps you stay positive.

See. It's worth smiling and that's why I LOVE SMILING. And also laughing. Heeee :) Tak perlu lah nak ketat-ketat kan muka tu. Bukan nya susah pun nak senyum , kan. Easy beasy je. Hehehe :D So guys and girls , keep your smile on your face but most important thing , jangan overacted. Senyum biar kena pada tempat dan masa. Hahaha. Kenapa ? Sebab , kalau senyum tak tentu pasal , people might think you're CRAZY. Yeaaahhh. Hahaha. Okies. Smile ;) 

Monday, December 27, 2010

ubat kecewa..~

Jom, aQ nk share2 cmna nk atasi masalah ngara yg bsar dlam hdop kter…n jgk nk mengelakkan kita daripada terus mengalami trauma kecewa tertonggeng-monggeng n sukar menerima hakikat diri…haha, ni aq copy paste balik dr blog aq yg lama..da lama xaktif blog tu ..
  1. Dalam keadaan yang amat kecewa itu. Kuatkan semangat u all. Pergi ke tempat yang ada ramai orang. Bagi setiap orang yang ada temui, tanya kan mereka. “Sudahkah anda menjelaskan cukai pendapatan anda?”
  2. Beli makanan banyak banyak (sebaiknya makanan basah yang tidak tahan lama) jangan letakkan dalam fridge. Dari sehari ke sehari, perhatikan perubahan yang terdapat pada makanan tersebut. Rekod dalam buku nota u all sebarang perubahan yang berlaku seperti pergerakan ulat, kulat, spora dan sebagainya.
  3. Jika kita rindukan detik detik waktu bergayut di telefon, dan kita terasa begitu sukar untuk melupakan tabiat lama kita itu. Cepat cepat angkat telefon, dail sebarang nombor 103 Telekom Malaysia. Petugas petugas Telekom Malaysia bersedia melayan sebarang pertanyaan u all. Sekiranya u all kna marah. Bagitahu mereka yang u all baru di kecewakan dan memerlukan seorang untuk u all luahkan perasaan u all.
  4. Sekiranya u all terasa terlalu rindu sehingga tidak dapat melelapkan mata. Bangun !!!! Berdiri dan buat senaman ringan sebanyak 8 kali setiap sesi. Kemudian pergi ke dapur, alih semua almari dan peralatan yang hampir dengan dinding. Perhatikan sebarang pergerakkan lipas dan semut. Ekori mereka. Mereka mungkin, perompak yang di kehendaki oleh polis. U all telah membantu menangkap penjenayah !!!
  5. U all rindu mendapat email dari si dia? Bukak account email baru yang dekat dekat namanya macam email kekasih u all, dan compose email berbentuk cinta dan rindu. Hantarkan kepada email u all yang selalu u all gunakan untuk berhubung dengan dia. Taraaaaa!!! Checklah email u all yang asal itu. u all pasti gembira mendapat email yang seolah olah dari dia.
  6. Marah pada dia? Itu adalah normal ! Ambik bantal peluk u all. Pakaikan bantal peluku all seperti u all ingin kekasih u all bergaya. Letakkan di hujung katil. Apabila u all telah bersedia, hamburkan segala yang terbuku di hati u all. Luahkan segala galanya. Tapi awas, jangan sampai ada berlaku penderaan pada bantal kekabu u all. Sebarang luka luka dan lebam tidak di benarkan. Selepas u all rasa puas memarahi bantal tersebut. Bukakan pakaian dia, dan check sama ada berlaku sebarang pendarahan ataupun tekanan emosi pada bantal tersebut. Sekiranya tidak ada, peluk lah bantal tersebut dan tidur seperti biasa. Ulangi langkah tersebut sekiranya anda tidak berpuas hati dengan mainan dalaman u all.
  7. Bukak tv dan tontonilah cerita cerita aksi. Bayangkan kekasih u all itu adalah orang jahat dan u all hero dalam filem tersebut. Setiap kali ada adegan tembak menembak, pastikan u all melakukan aksi yang sama di depan tv. Semestinya u all akan berasa satu kepuasan apabila cerita tersebut tamat dan penjahat itu mati di tangan u all.
  8. Jangan dengar lagu lagu yang boleh mengingatkan u all kepada si dia. u all masih di benarkan mendekati radio, tetapi putarkan lagu lagu yang a u all benci seperti keroncong, lagu lagu melayu deli dan juga irama asli. Bayangkan u all sedang menyanyikan lagu tersebut di telinga si dia, dan pastinya si dia akan menyampah apabila mendengarnya. Serikan nyanyian u all dengan aksi aksi dan memek muka yang menjelekkan menandakan u all begitu marah dengan sikap si dia yang mengecewakan anda.
  9. Tanam segala harta benda pemberian si dia. Kalau boleh poskan kesemuanya ke alamat rumah nenek u all untuk di simpan di sana. Berilah kebenaran untuk nenek u all menggunakan apa yang dia rasa perlu. Contohnya teddy bear, biarkan nenek u all tidur dengan teddy bear tersebut. u all pasti merasa satu melihat nenek u all gembira tidur berteman dan u all akan dapat melupakan si dia dengan pantas.
  10. Untuk jalan mudah menenangkan hati dan fikiran u all ketika anda di kecewakan oleh pasangan u all? Lakukan semua perkara yang u all lakukan dalam keadaan terbalik. u all berjalan terbalik. u all menekan pedal minyak kereta dengan kaki kiri. u all tidur berbaring. u all menyapu dalam keadaan terlentang dan sebagainya. Variasi kan pergerakkan u all. Ingat, setiap aksi yang u all lakukan memerlukan u all untuk belajar gaya baru. u all pasti seronok dengan perkara baru yang u all lakukan ini. Dan dengan mudah u all akan dapat melupakan si dia dalam sekelip mata sahaja.
Selamat mencuba !Perkara Yang Perlu Kita Buat Apabila Kita Kecewa ~ Just For Fun! Resam manusia tidak lari dari perasaan kecewa. Adakalanya begitu sukar untuk kita menerima kekecewaan itu sehingga kita terfikir untuk melakukan perkara perkara yang mungkin kita terfikir sewaktu kita di dalam keadaan normal. huhu….aQ pn adew jgk la wat bnda ***** nieyh… sonok taw…. X caya?? Cuba laa…..

Sunday, December 26, 2010

got a new fwenz!

ari ni 3 buah knduri aq g dgn mak, ayh n isma.. n tiap2 knduri aq xmis pn mkn.. haha.. sedap byep.. dlm on the way balik, aq tido x sdar diri dah dlm keta.. panas pn panas la.. perut da pnuh, mata pn da layu.. huhu.. aq dpt kawan baru ari ni.. namanya Fatin Najwa.. budak 6atas High Scool Bkit Mertajam.. aq jmpa dia pn dkat msjid sberang jaya cz singgah b'hnti slat n aq.......tutt....haha...aq pn lepak2 dlm blik rehat wanita.. smbil dok tngkap2 gmbar isma debap tu .. dlm blik tu xda org pn, aq pn ajk isma dok skali.. buka kipas, fuuhhh..nyaman....sejukk jek.. xlama lpas tu masuk la sorg budak ni, dia pn masuk dok sebelah aq.. mula2 segan jgk nk tgur, tp muka aq ni, muka yg pmalu ka?.. haha.. so aq pn berkenalan la dgn dia.. ada ke dia tya, isma tu ank aq ke.. ceh...tua sgt ke aq ni.. huahua... byk la jgk yg dibualkn ..aq mmg nk tya nama dia, tp xtertanya, smpai dah nk balik br aq tya.. ye la, nama tu kan pnting.. smpai la mak abes solat, n aq pn bredar   bersalaman la dgn budak tu.. n teruskn la pjlanan ke umah kenduri sterusnya.. 

Friday, December 24, 2010

anugerah skrin meletop!

perghh...anugerah skrin mlm ni mmg mletop la.. suka aq tgk pngacara mlm ni.. klakar smemangnya..n yg mletopnya tu mna idaknya, tgk plakon2 wanita hinggakn smpai Aziz Satar pn juling.. huhu..fesyen mmg la fesyen...tp, mcm xkena utk d'pkai mcm tu.. dh la msuk TV, dpan org2 t'hormat.. xda rasa malu ke....betul lah, dunia akhir zaman... hope kita yg masih ada ni, masih kekal waras agar tidak dgn sewenang2nya memperagakan lenggok2 tbuh bdn kita... mmg hebat... mcm pkai towel ja pn ada.. haha... klakar.. ayh brapa kali istifar.. sabo jek la eh... act dh t'lanjur aq tgk anugrah skrin aq, aq tnggu jgk kbar brita abg.. dah smpai ke blom.. spatotnya dh smpai 2jam yg lpas...tp xtaw lah.. xpa la, pndai2 la dia cari nnty.. aq nk g beradu da ni.. ngantok x lg pn.. tp kalo dh pdam lmpu, x ngantok pn jd ngantok... huhu... n tahniah wat smua pmenang anugerah skrin...chewah, mcm la diorg taw aq wish kt diorg ni.. huhu.. apapun ada la jgk crtain2 drama n flem aq xpuas aty boley menang..tp dh kputusan d'tntukan... huhu... ok lah, night!

Tuesday, December 21, 2010

ari yg buhsan ..

30 Nov.2010
Ah, borink la ari ni…. Td g umah kak Linda jp, tgk baby.. huhu.. abg sibuk sikit ari ni.. xpa.. cz I try to understand him .. =) sunyi sgt dok umah.. sorang plak tu..tv ja jd peneman.. 

pusing !@##$%&*()

29 Nov. 10

Fuh….sdap………ari ni dpat mkn telor itik, goring + nasik + kicap n kuah gulai… perghh lama xmkn gini.. mmg sdap.. kalo sorg2 pn msih berselera lg.. huhu… td kak eja dgn kwnnya kak ina dtg umah kjap.. sj jengok2 ayh.. dia ajk aq g tesco @ jusco next week sbb ada program mwarna kanak2.. diorg kn under kemas, so aq pn ok jek ckp kt dia.. boley jek dah cuty2 ni xda keja nk wat. Huhu…. Jp g nk kuar jp g bawak baby g klinik…. Ari nib by ckur rmbut.. kak wat plut kning..tp aq xdpat g (nnty aq tngkap gmbar terbaru baby pas ckur rmbut) ngeee~~ hehe tntu comei!… bdn ni letey tersangat2…mana xnya smalam mkn nsik knduri byk….aq drive dr sik balik kuala tasek n g sg dua pastu balik smula… huhu…dgn ujan lbat… ayg xlrat nk drive dh..so aq la jd driver pd mak ayh aq.. dgn lyan krenah ank mnakan aq lg 4 org follow.. pergghhhh mmg lotey…

smalam dgn xcident lg.. India langgar keta.. adushh!! Mujur bukan salah aq… dia masuk jln aq.. last2 boley plak dia lari pecut keta.. silap banyak la kalo nk lari dr aku.. ayh sruh kejar.. pd mulanya aq xcaya ayh suruh kejar..ye la aq yg drive.. tp dia taw ank dia m’mandu cmna.. so aq pn kejar la keta tu.. haha.. mak dh kcut perut kt blakang.. last2 dpat jgk… prmpuan india… mmg koang ajaq la.. huhu..xpsai2 kna mrah dgn ayh.. dh langgar nk lari plak.. silap byk la… even aq drive gila2, tp still lg berjaga2.. so jgn risao la kalo nk dgn aq.. huhu….  dr kecik naik dgn abg2 pn diorg mmg drive laju terutama motor.. dlu aq mmg kecut jgk perot…tp sbb tu lah aq dh lali.. huhu..mcm2 lah.. mklumlah, smua yg ada abg2.. aq nk blajar dr sapa, kak pn xdak.. dlu kecik2 kwn dgn laki jek.. main aci ligan, tuju kasut, guli, gasing, galah pnjang, pnjat pokok, mcm2 la…xda nya aq main msak2 ni.. huhu……….tu la aq kecik2.. pengalaman yg sukar dijual beli .. ok lah, dh nk kol 2.. janji dgn abg chaq kol 2 nk bawak baby…t aq smbung lain….. tadaaaaaaaaa… !

I’m coming…br balik dr umah akk.. tomeinya c baby.. hikhik…erm, borink plak.. ingt nk g isi minyak moto..tp xrjin plak nk kuar..  dayah ajk maen boling next week…tp aq x cnform lg.. kalo dh borink tahap gilerz nnty, aq g lah… dh la brdband xbley guna..td nk guna lptop abg chaq jp, tp dia keja.. tgk la mlm nnty, check FB jek pn…….aduuh..peningkn bila pk bab duit ni… keja pn lmbat lg.. erm….alamak! nk mask nasik jp.. kang mak balik keja.. ok lah, bila2 nnty n kalo ada something yg aq nk share, aq naip lain la… okey, daaa… =)

Tuesday, November 23, 2010

I’ve gotta new boyfren… he’s so lovely~~~~ :)

fall in LOVE again..I knew it i’ll get him some day.. :P i love him so much, each nite, everyday, every single breath i inhale, i kept on thinking of him since the first time i met him about a month ago.. i know its too fast for me to fall in love.... lol, i dunno wat i’m doing.. heheheee.. i just know that i fall in love with him at the first sight.. he’s so gorgeous… he’s so cool.. he’s awesome!!!!!!!!!!!!!!!!!! he have all the features that i want.. he’s verry perfect to me.. n dont wish i’ll have a better than him… he’s just the one that i’ve been looking for ever since.. :P lol,i’ve been talking craps for nonsence.. heheh.. but i can't take it.. n i want to tell everybody that my heart is taken away by him…:P well, let me introduce to you’ll.. his name is INSPIRA…:.:.:.

nk tawu more about him?.......ok, click sini.. selamat berkenalan !!

Kerana aQ Wani-ta

kerana aku wanita
pandangan Adam mampu tembus ke dasar hatiku

kerana aku wanita
ingin disayangi itu fitrah diriku

kerana aku wanita
mudah terpikat dengan keindahan akhlak seorang lelaki

kerana aku wanita
emosiku selalu mengatasi logik akalku

kerana aku wanita
air mata teman setiaku

kerana aku wanita
sensitivitiku terhadap sesuatu amat tinggi




DAN..

kerana aku wanita aku damba pertolongan darimu Adam

peliharalah bicaramu denganku
jangan bermain kata denganku
takut rosak hatiku

kerana aku wanita akhlakmu ukuran dimataku

peliharalah akhlakmu dan imanmu jangan kau burukkan darjatmu pada mataku takut rosak thiqohmu

kerana aku wanita maka peliharalah susunan kata-katamu

kerana aku mudah terasa
namun aku bukan lemah
sekadar ingin kau tahu
hati ini mudah tercalar

kerana aku wanita peliharalah dirimu dari mencemuhku

saat titisan jernih mengalir dari mataku
kerana itu cara untukku meluahkan perasaanku
supaya hatiku tenang kembali

kerana aku wanita aku memang sangat peka

maka fahamilah kecerewetanku ada sebabnya.........

WAHAI ADAM,

kalau kau sangka berpakaian selekeh itu 'cool',
hakikatnya kau begitu jelek pada pandangan kami.

andai kau rasa 'usha' itu tanda kejantanan,
darjat mu telah jatuh pada pandangan kami

jika kau fikir hidup membelakangkan agama itu kemodenan,
maka tiada lagi hormat untukmu dari kami.

Sunday, November 21, 2010

Friday, October 29, 2010

puisi suatu masa itu...

semalam...
kita sama2 ketawa...
kita sama2 gembira...

tapi...
semua tu hanyalah semalam....
bukan hari ni...
mungkin juga bukan esok....

tapi....
hari ni...
kita jauh terpisah...
jauh dari kenangan semalam..

kita pun xduga...
kita akan lalui semua ni...
kita pun xduga...
kita akan ketawa seperti smalam...
dan kita pun xduga...
kita akan berpisah seperti hari ini...

semuanya kita x jangka...
semuanya kita xdapat nak agak...

kenangan hanya tinggal kenangan...
impian hanya tinggal sebuah impian...

mungkin hari esok....
kita dah bawa haluan hidup masing2...
apapun...
untuk seorang insan yang pernah bertandang dihati...
terima kasih...
kasihmu ucapkan.....
kerana kau telah memberi kebahagiaan semalam...
wlaupun hari ini kebahagiaan itu dah hilang..
terima kasih untuk semua kenangan terindah itu...

hanya kerna dia lelaki..

Jangan cinta kerana dia lelaki..
kelak kita akan membenci..
jika dia bukan lelaki yang dicari..
hanya pandai menabur janji..

jangan dirindu pada paras rupa..
kelak kita akan terseksa..
jika dia tidak sebaik rupanya..
senyumnya manis tipu belaka..

jangan disayang kerana berharta..
kelak kita hidup menderita..
jika hartanya habis dibelanja..
sukarnya hidup miskin dan papa..

jangan dikasih kerana dipuji..
kelak kita menagih janji..
jika rupa berkedut dimamah hari..
hilang sudah puji memuji..

jangan dicari seorang kekasih..
kelak kita akan disisih..
jika kasih luntur bersih..
menangislah diri hidup bersedih..

jangan disambut salam rindu..
kelak kita menahan sendu..
jika rindu tak dapat disatu..
dimanakah akan kita mengadu..

jangan dilayan seorang teman..
kelak hidup menjadi ancaman..
jika teman tidak beriman..
dibakar api dihari kemudian..

wahai sahabat wahai teman..
carilah dia kerana Tuhan..
untuk menambah ceteknya iman..
bekalan diri hidup berteman..

wahai sahabat wahai teman..
cintailah dia kerana beriman..
dijadikan Tuhan sebagai pasangan..
baik buruk ketentuan Tuhan..

wahai sahabat wahai teman..
terimalah dia penuh keikhlasan..
andai buruk anggaplah dugaan..
andai baik pujilah Tuhan..

wahai sahabat wahai teman..
ingatlah akan janji Tuhan.
isteri yang baik besar balasan..
suami penyabar itulah kemenangan..


(redhaNya ku jejaki.....ya Allah, bantu hambaMu ni dlm menjalani erti kehidupan ni jua kuatkan semangatku ini menempuh semua cinta yg fana ini.........................)

Monday, October 25, 2010

387 punya hal..~

selamat berkenalan...ni la kawan2 umah ....

Siti Noraein a.k.a GadisBerkasut Merah


Nur Adilah a.k.a Diela Memey


Farrah Raihana a.k.a Selembut Sutera Rai


Nor Hafizah a.k.a Mawar Vidurie


Siti Amalina Atika a.k.a Amalina Atika


Nurul Huda a.k.a Bravia Amor


Nurul Aswanie a.k.a Ore Beq


Nur Hafizah a.k.a Nurhafizah

n for the last person n sweet2 person !!!
Nur Zawani a.k.a MONTEL ALAF BARU 


semuanya x seperti dulu lagi..

perot da kenyang...mata da layu........tilam memanggil2 tu..hihi.....tp jp lg la.....dating dgn blogger jp......gadisberkasut merah tntunya dok mengarang blog dia je la tu....erm, ari ni kelas kejap jek pn... taw tidoq pun best.....minggu ni da start study week...mula la penin2 nk pk utk exm.....xsuka3...... kalo xda exm kan bagus.....huhu..
******.......susah aq nk ckap.....kita dok sama dr mula kita bertapak kt kedah ni, smpai sekarang.......dulu ****** lain sgt.......xmcm skrg........skrg ****** byk berubah.....byk sgt.....****** dh xmcm ****** yg kmi kenal dulu... betol la kata pepatah, cinta tu membutakan kita.......tp xkn kerana cinta kita nk pinggirkn prasaan kawan2 kita??.. bukan kmi xsuka ****** nk berkawan dgn *** ***....boley...tp cara tu salah..........****** sedar x??... skrg ****** byk menyendiri.........da xlepak2 tgk tv @ kt dpan umah dgn kitorg...byk masa ats katil jek mlayan *** ***... awal malam tido... tgh2 mlm sikit ****** bangun gayut dgn *** ***... smpai solat isya' kdg2 terlajak smpai kol 2'3 pagi......****** sedar x, dulu ****** ckp wat apa kuar dating smpai tgh2 mlm ni...kn ke xelok...tp skrg ****** kuar berdua dgn *** *** smpai tgh mlm br balik.....kuar pn xgitaw....tgk2 dah hilang... kalo kitorg xtya mana pegi, alamtnya kitorg mmg xtahu la hilang mana........ajak kuar sama2 pn susah....... letey la, nk jimat la.....nk rehat la....kalo *** ***, letey mana pn kuar jgk wlaupun terlajak smpai ke maghrib... kalo dulu kita suka borak2 ntah apa2...skrg nk borak2 pn da xda masa...mmg semuanya dh berubah...dah xmcm dulu...bukan maksud kami nk wat ****** terasa, tp ****** sndiri pn boley pk kan apa yg ****** lakukan skrg.........tahu, bila kita tgh sonok bercinta, mcm ni la jdinya...tp tu bukan penyebab utk kita sisihkan kawan2 kan??..dulu dgn ***** pn ****** xmcm ni....rjin jgk la dok cerita psal *****....kalo dok saja2, ada ja bnda nk cerita....tp skrg nk tatap muka ****** pn susah..........asal jek kmi balik mkn pas dinner, dh tgk ****** tido... ****** sedar x ******dh lain??...kadang2 kita dalam bersahabat ni, bukannya nk menjatuhkan atau melemahkan, tp sahabat ni la yg boley jd pembimbing kita, penasihat kita, mak ayah kita n mcm2 la yg sahabat ni boley buat..tp kalo semua kata2 sahabat dh kita xdengar, susah la mcm tu...kalo kita kecewa pn, sapa yg kita cari, sahabat jgk kn......biarpn hadirnya cuma seketika, tp kita kena hargai........kitorg sygkan ******...nk yg terbaik wat ******......tup2....ttup cerita....huhu..................... (identiti terpaksa dirahsia)


Sunday, October 24, 2010

selembut sutera rai yg kecoh..

bila selembut sutera rai (klik jek kt nama dia kalo nk knalan dgn dia) dah tahu blog aq nieyh!! kecoh3!! help3............huhu...abes la lpas ni..nk jiwang skali skala pn susah...wek2....hahaha...erm, xpe la....farah....kenalkan, ni la dunia jiwang kak wani!! hahaha....................welcome to my blog..senget jek kpala tu, mcm nk tercabut pn ada jgk... hehe.........tmpaq kang... hehe....

Saturday, October 23, 2010

make-up ??!!


leganya...hihik....erm, spanjang idop aq, aq pernah touch-up muka aq ni 3 kali .. 1st time aq make-up masa kt Uitm dulu....sbb ada dinner.......aq ingt lg, aq xnk pegi dnner tu...td sbb aq antara ahli jwatankuasa fakulti akaun, aq terpaksa jgk...tu pn kwn2 suro.........baju, selendang, kasut, make-up smua diorg support...aq pnya barang cuma tudung koko n dlm2 jek...hehe...klakar sgt2....tu jgk la 1st time aq pakai kasut tumit tinggi (1inci !!) ..walaupun 1 inci, tp paling tnggi la tu wat aq...sbb aq xpenah pakai tumit tinggi...n itu jgk la pengalaman yg aq xdpat lupakan...huhu.......diorg make-up aq, mcm aq ni artis la..kalot jek diorg, mengalah aq sndiri x kalot mcm tu......wktu nk letak mascara, pnya seksa...mana xnya, mata ni dok berkedip2 jek...smpaikan diorg membebel la dkat aq.........pakai blusher mcm opera cina dh aq tgk, tp perfectly!! mmg lain dr sebelum ni!! aq sndiri terkejut tgk muka aq...tebal gila la make-up tu........gilak pnya keja...dh siap2, smua nk bergmbar plak dgn aq sbelum aq g dinner mlm tu..posing2 la dlu.......huhu...yg xtahannya, aq dgn sorg kawan ayg ni dah lewat.......pejalanan nk ke dewan utama jauh plak tu...dh dgn tumit kasutnya, jalan laju plak..aq dok kapit kawan aq jek la...yg paling aq xlupa, smpai jek depan library, dlm kol 7.30 la time tu, aq terpelecok!! ceh.. malu sgt2..mujur org xda...kwn aq xlarat nk gelak dgn aq...dia kata mujur 1 inci, kalo 2 inci alamatnya x berjalan la kot aq..hihi........tp aq xjatuh, sbb aq sempat berpaut pada bahu kawan aq tu........lawak2....smpai jek kt sana, mmg aq seksa sgt la...mcm nk berkaki aym jek.. susah nk jalan...aq takot!! haha....mmg spanjang mlm tu, aq jln cover sgt2...mana xnya, takot jatuh!! hihi... waktu balik ,lega sgt........aq balik kaki aym..biar la org nk cakap apapun..aq xkisah... namun, tu smua bukannya penghalang utk aq berusaha n lebih berusaha... dalam diam2, aq blajar make-up, cuba kasut tumit kawan2........tp aq xpenah tnjuk pd sapa2...aq malas.....bukan aq xtaw langsung bab make-up, boley... cuma xsmpai seru g utk aq wat semua tu.....tp sekarang semuanya dah lain..aq dh boley pakai kasut tumit tinggi 2 stengah inci pn dh boley taw!! suro lari pn aq boley taw!! dgn bangganya...hihi.....

pekara aq slalu cuba wat, pkai lip balm....tp aq beli jek..pakai xsampai 10x rasanya...pastu xpakai....byk kalo jgk beli....baru2 ni aq beli lagi.......yg berwarna pulak....atas sggestion ain dgn farah la... kalo x, aq beli yg putih jek, skadar mlembapkan bibir...hehe.....

kali kedua @ ketiga kot, aq pn xingt la...aq make-up smula stelah sekian lamanya time ada senamseni kt IPDA yg batch ktorg kena present....time tu kwn2 aq suro jgk..smua kena........apa lg, nk xnk, follow jek la... diorg yg make-upkan jgk........aq xpenah adapun alat2 make-up ni.........aq pakai bedak jek pn dh cukup... hihi...
yang seterusnya aq xingt dah la........tnggu nnty kawen aq make-up tebal2 ek.!! haha...... (iskh nyamuk ni, kaco jek!! tmpaq jgk kot....) erm, tu je a yg aq ingt...........

Thursday, October 21, 2010

21 October 2010 bersama Gadis berkasut merah ..

Glitter Graphics | http://www.graphicsgrotto.com/

malam ni mcm2 pekara berlaku....hari yg paling yg xdpt dilupakan bersama GadisBerkasut Merah.. amat tragis, ngeri, seram, serabut, takot, n most important KELAKAR !! dari lapar, terus kenyang... bdget 5minit jd 50minit........wawawa....ntah la...penat pulak bila memikirkannya...
  1. nk pergi pasar malam....
  2. pinjam motor shinah
  3. nk g amik duit...tp yg bawak hanyalah kad bank n 50sen...
  4. ain bawak motor..
  5. g petronas nk amik duit...(bank ramai sgt3)...
  6. g dkat 7e....masok2 tgk (mesin atm tergendala sementara waktu )..
  7. g dkat yawata.....bank islam mmg xboley guna...(bank rakyat plak: urisniada tergendala) ...
  8. g terus BSN jitra........(dpt jugak kuar duit ) ...
  9. pulang n otw g pasar malam.. ("kakwani, nk prking kt mana??.. : ikut ska ain la...)
  10. tetiba!! diselekoh.......(ain!! POLIS!!...)...dgn tnpa berfikir...ain telah pnjat divider dgn moto!! pulak dah....dia p tekan horn....dpan2 polis plak tu......mmg nmpak sgt la yg kitorg ni cabut lari dr polis...
  11. lalu jalan jauh....
  12. sampai dkat traffic light IPDA, nyaris2 langgar van (pakcik : nk mati ka!!) ..haha
  13. nk smpai dkat pasar malam .......(kakwani!! kunci motor!! xdak !! ) ...apa???!!
  14. dgn cuaknya patah balik tgk sekeliling jalan......
  15. nmpak mcm kunci (ain2, tu knci...berhnti sini..kakwani g amik!!....)cross jln n jln kaki tgh2 jln... menghampakan....bukannya kunci..........
  16. round2........balik umah!! amik lesen moto aq.........(uda..jgn tya kenapa, mengapa,bagaimana...)meluru keluar...
  17. smbil bawak motor.......tgk2 kunci motor...(sspect dkat tmpat polis td ) ...
  18. mujur la ada........dkat dpan taman siswa.....amik la kunci...
  19. dgn bangganya g lalu laluan polis (xpa2, kakwani ada lesen ) ...
  20. setibanya..........mmg polis tahan....(tnjuk lesen n roadtax) !!
  21. alamak moto org.........ada ke x ni....bukak2 bawah motor, ada...(fuhhh)...
  22. polis tgk.....aq da x tgk tahun la...tgk bulan jek... (dlm ati : alamak!! 28 mac!!! adoiyaiiiiiii...)
  23. ain ckp ...fuhhhh lega........(aq pn pndang la tahun 2011) ...fuhhhhhh lega la.... ckp kt polis, moto pnjam.. haha..
  24. g pasar malam...dok syok2 ktawa, tersepak tnggul batu... (pkcik tepi tu ketawa kuat tgk aq!!) ...ceh... namun, boley wat slmber lagi...haha
  25. dr lapaq terus kenyang...da x beli apa2 pn...cuma beli mkanan yg dikirim jek....
  26. g makan kt kedai.......xsedap!! ceh....
  27. g yawata....tutup.....................nk beli mggie n mneral...
  28. g serbaneka arwana...............
  29. PULANG jua akhirnya ............................alhmdllah ...

Tuesday, October 19, 2010

movie lagi...

aq dok tgah tggu abes copy LAGEND BUDAK SETAN ni... huhu...ari ni aq rajin sikit mandi..3x byep!! ahakz... erm, ptg td kuar g amik duit ain n makan... yg kelakar nya kitorg bg zaza naik moto sorg2.. haha..dh la dia xtawu naik...xpa ..cuma nk ajaq sikit.. jgn marah no zaza......jz as memory.. erm, aq mcm biasa la, mkn nasi putey aym merah..n teh o ais.. fuhhhhhh....kdai br, sdap gak...

malam ni aq n kawan2 dok wat portfolio BM.. gila pya piee....benci aq.!! huh.....mujur farah wat lporan pbntangan kump... mekasih farah!! ni cyunk lebey ni.. ahaha....

waaaaaaaa...dah abes copy..ok lah, aq nk mlayan cerita jp.hihi..

Sunday, October 17, 2010

my new acc !!

welcome aQustatik... act aq ada byk blog.. tp smuanya aq wat stengah jalan jek.. malash.. haha.. but hv a few blog yg aq still activ.. apapn, xpalah... aq wat ni pn sbb aq bina kisah hidupku yg baharu....

kawan2?..xpayah dok cherita la.. mcm2 ragam... apapn aq nk susun 10 jari kpd zaza nk mohon maaf... cz aq n ain da berpakat nk sorokkan broadband zaza... xda sapa yg taw.. hya ina n uda.. we all wat smua ni utk kebaikan ko jgk zaza... bukan we all nk susahkan ko..but ko sndiri pn kalo hayati taman haty ko, tntu ko sedey tgk life ko skrg... ko sungguh x terarah+teratur...da xtaw nk wat cmna lg dah.. FACEBOOK dgn ko byk melalaikan... aq taw aq mngkin bukan kawan yg perfect wat ko, tp ckup la ko taw, aq syg ko..n xnk tgk ko mcm mayat idop.. ntah la zaza... hope ko dpt ketenangan yg dicari.. wat masa ni, broadband ko kt ain.. sok la kot dia bg...

waaa....sok MUET.. nieyh kali ke3 aq amik MUET ..ahh...ada aq kesah...aq ckup xsuka BI... mcm mana la nk lulus ni...xdpt2 g band 3.. asyik band 2 jek...wuuuuuuuuhhhh..aq malu jgk...tp biar la...aq mmg xsuka english ni...napa la ada dlm sistem pend. ngara kita.. kalo aq la jd PM, dah lama aq mansuhkan BI ni.. aq akn memartabatkan BM ..tgk mcm jepun, even xda BI, ngara diorg boley jek maju..nieyh kita nk bergantung dkat ngara lain.. mana pergi kekuatan kita??.. pelik aq..

malam ni jgk la si Eton p upload semua gmbar2 hodoh piang aq dlm FB.. cisssssssss... aq ni wlaupun prangai hdoh, tp aty masih baik lg beyp....huhu.. ntah la...prangai aq mmg GILA.. 

aq nk round2 blog aq ni jp tmbah2 apa yg ptot ...